Advocaat: "In mijn hart had ik naar AZ gewild"

Nico Wieme
| 14 reacties
Advocaat: "In mijn hart had ik naar AZ gewild"
Foto: © SC

Na zijn eerste week als bondscoach van België laat Dick Advocaat zijn licht schijnen over zijn nieuwe job. De Hagenaar komt zelfs verrassend uit de hoek, bijna was hij coach van AZ.

Drukke agenda

Dick Advocaat was afgelopen zaterdag, samen met zijn assistent Marc Wilmots,  een aandachtig toeschouwer tijdens Standard-Cercle. Na het zien van die wedstrijd was zijn werkdag nog niet om. “Thuis checkte ik alle mails en sportsites. En daarna heb ik op tv even gekeken of er voetbal was.”

 

“De dag erop ben ik dan naar Zwitserland gevlogen om Emile Mpenza te zien. Maar hij deed enkel het laatste kwartier mee bij Sion. Zo'n speler weet niet dat ik kom. Ik wil hem gewoon observeren”, zegt de Belgische bondscoach in VI.

 

In België komt alles naar buiten

“Op de persconferentie vorige week heb ik gewoon gezegd wat ik denk. Niet eromheen draaien. Maar wel zonder de spelers te beschadigen. In Nederland zijn er ook spelers die stappen en zijn er verhalen. Maar het verschil is dat in België alles naar buiten komt. Dat moet veranderen”, vindt Advocaat.

 

“De komende acht maanden ga ik kijken wie geschikt is als international en wie niet. Als iemand niet past of niet meewil, moet die weg. Als ik het hoor, is de pers enthousiast. Maar ik besef dat je heel rap heel diep kunt vallen”, toont de Hagenaar zich op zijn hoede over overdreven euforie.

 

Bijna bij AZ

Eindigen doet Advocaat met een verrassing. “AZ is de laatste club die mij heeft gebeld. En als ik eerlijk ben... in mijn hart had ik best wel naar AZ gewild. Als ik niet bijna een overeenstemming had gehad met België, had ik wat betreft AZ niet voor mezelf ingestaan. Dan ben ik net een klein ventje die ergens naartoe mag. Dat stadion van AZ vind ik ook prachtig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties