Daerden: "Niet de depaneur van Brugse defensie"

Nico Wieme
| 20 reacties
Daerden: "Niet de depaneur van Brugse defensie"
Foto: © SC

Koen Daerden voelt zich weer voetballer. Na enkele jaren van alleen maar blessureleed komt de Limburger bij Club Brugge weer aan de oppervlakte, ook al wordt hij door coach Adrie Koster momenteel als linksachter uitgespeeld.

Koen Daerden voelt zich geen stoplap omdat Jeroen Simaeys en Ryan Donk geblesseerd zijn. “Ik voel me zeker niet de depaneur van de Brugse defensie. De trainer heeft al vaak gezegd dat hij met zo’n druk programma iedereen nodig zal hebben. De kans is zeer reëel dat ik als linksachter weer de plaats moet ruimen als Ryan en Jeroen terugkeren. Maar ik ben niet van plan me zomaar te laten wegdrummen”, zegt Daerden in HLN.

 

De Limburger denkt niet dat er voor hem geen plaats meer weggelegd is op zijn favoriete plaats in het middenveld. “De concurrent-middenvelders kwamen de afgelopen weken toch niet altijd aan de aftrap. Onze kalender is zo druk dat iedereen speelkansen krijgt. In dit regime kan je met amper vijftien spelers nooit op de drie fronten succesvol zijn.”

 

Daerden beweert dat hij zich goed in zijn vel voelt op die linksachter. “Ik trek mijn plan. Het is natuurlijk wel anders voetballen. Je moet een knop omdraaien. De ene keer lukt het beter dan de andere. Ik ben vooral gelukkig weer een pijnvrije voetballer te zijn. Ik heb een geslaagde voorbereiding meegemaakt, ik miste geen enkele training én wedstrijd. Mijn knie is volledig pijnvrij”, toont Daerden zich gelukkig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties