Groep D: Chelsea nipt, Atletico onderuit

Fabian Morren

In groep D heeft Chelsea na een zwakke wedstrijd een nipte zege behaald bij APOEL Nicosia. Atletico Madrid verloor bij FC Porto.

APOEL Nicoasia - Chelsea 0-1

Chelsea had genoeg aan een doelpunt in het eerste kwartier van Nicolas Anelka. De Franse spits bracht de bezoekers met een boogbal op voorsprong. APOEL Nicosia eiste in de tweede helft het balbezit op, maar kon daar weinig mee doen. Chelsea-doelman Petr Cech werd nauwelijks op de proef gesteld. Chelsea controleerde de wedstrijd, al was het zelf ook bijna niet gevaarlijk. Na een matige match pakt Chelsea dus de drie punten mee uit Cyprus.

FC Porto - Atletico Madrid 2-0

Atletico Madrid was minstens de evenknie van een ongeïnspireerd Porto. In de eerste helft was de beste kans voor Sergio Agüero, maar doelman Helton hield de Argentijnse spits van een doelpunt.

Ook in de tweede helft kregen de bezoekers al snel een goeie kans op de 0-1, maar ook Ujfalusi maakte kennis met Helton.

Atletico scoorde niet en Porto deed dat wel. Twee goals in de rebound zorgden voor de eerste driepunter voor Porto. Eerst scoorde de Colombiaan Falcao en wat later besliste Rolando de wedstrijd.