WK U-20-A: Paraguay en Italië stomen door

Mathias Dumarey

Paraguay en Italië hebben op het WK voor spelers onder de 20 jaar in Egypte goede zaken gedaan. Paraguay nam de maat van het gastland terwijl Italië de exoten Trinidad&Tobago zo goed als zeker uit het toernooi knikkerden.

EGYPTE - PARAGUAY 1-2

Egypte had de eerste halve kansen van de wedstrijd in een goed gevuld nationaal stadion in Caïro. Toch was het Paraguay dat na 27 minuten de score kon openen. Federico Santander opende knap de score met een schuivertje getrapt met de buitenkant van de voet die de Egyptische doelman verraste. Op zeven minuten van de rust leek de wedstrijd helemaal in het voordeel van het gastland te kantelen. Ronald Huth, een verdediger van Paraguay, trok de doorgebroken Mohamed Talaat tegen de grond. De Kroatische scheidsrechter Ivan Bebek trok terecht rood. Afroto trapte de bijhorende vrije trap dan ook nog eens fraai tegen de netten: 1-1. Wie dacht dat Paraguay op de Egyptische slachtbank zou terecht komen, kwam bedrogen uit. De tweede helft was een maat voor niets. Afroto raakte eens de paal. Het venijn zat hem echter in de staart wanneer invaller Aldo Paniagua na geharrewar voor het Egyptische doel van dichtbij de winnende goal scoorde.

ITALIË - TRINIDAD&TOBAGO 2-1

Trinidad&Tobago is het zwakke broertje in Groep A maar het weerde zich kranig tegen de Italianen. De Squadra kreeg na een kwartier een grote kans. Andrea Mazzarani dacht al dat hij kon vieren maar de Caribische verdediger Jake Thomson redde fantastisch met het hoofd op de doellijn. T&T kwam dicht bij de gelijkmaker op het halfuur, maar Robert Primus werd terecht afgevlagd. De Italianen gingen uiteindelijk toch rusten met een terechte voorsprong. Vijf minuten voor de koffie kopte Michelangelo Albertazzi de 1-0 binnen. T&T kwam gemotiveerd uit de kleedkamer om er toch nog iets van te maken en werd daar ei zo na voor beloond ook. Jamael Gay zag zijn poging echter uiteenspatten op de dwarsligger. Halverwege de tweede helft kwam die goal er toch nog toen Juma Clarence geblunder in de Italiaanse defensie knap kon afstraffen. Het beste was er toen wel af voor de roodhemden. De Italianen profiteerden en Silvano Raggio trapte de 2-1 snoeihard voorbij doelman Glenroy Samuel.