Groep C: Eerste punten voor HSV, Celtic slechts gelijk

Nico Wieme

Hamburg SV heeft Hapoel Tel Aviv met lege handen terug naar Israël gestuurd. Celtic Glasgow deed een slechte zaak: het geraakte thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Rapid Wien.

Hamburger SV – Hapoel Tel Aviv: 4-2

Hamburger SV heeft zich thuis tegen Hapoel Tel Aviv goed hersteld van de 3-0-opdoffer tijdens de openingsmatch bij Rapid Wien. De Duitsers namen een vliegende start en nog voor het kwartier om was, had Berg er al twee in de Israëlische mand gelegd. Zeven minuten voor de rust kopte Shechter na een vrijschop de aansluitingstreffer binnen, maar nog voor de pauze dikte Elia verder aan tot 3-1.

Na de rust schoot Yeboah de Israëliërs terug in de match, maar enkele minuten na de aansluitingstreffer pakte Badir rood omdat hij een Duitser neerlegde in de zestien. Zé Roberto (foto) miste de strafschop, maar Hapoel moest nog een klein halfuur met zijn tienen voort. Hamburg buitte de numerieke meerderheid goed uit; Zé Roberto maakte zijn penaltymisser goed en scoorde tien minuten voor tijd de verlossende vierde treffer voor de Duitsers. Hamburg telt nu net als Hapoel drie punten uit twee matchen.

Celtic – Rapid Wien: 1-1

Celtic is op eigen terrein niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Rapid Wien. Jelavic bezorgde de Oostenrijkers al na vier minuten een droomstart, maar halfweg de eerste helft tekende McDonald voor de gelijkmaker. Verder geraakten de Schotten niet. Door dit gelijkspel en de overwinning van Hamburg bengelt Celtic helemaal onderaan de rangschikking met één punt. Rapid telt vier punten uit twee matchen.