Thissen ontslagen bij Togo

Nico Wieme
| 0 reacties
Thissen ontslagen bij Togo
Foto: © SC

Jean Thissen is niet langer bondscoach van Togo. Onze landgenoot zal volgens Kodjo Elitsa, nationaal technisch directeur, vermoedelijk worden opgevolgd door de Fransman Hubert Velud.

Er zat al langer een haar in de boter tussen Jean Thissen en de Togolese voetbalbond (FTF). Voor het kwalificatieduel van 6 september tegen Marokko werd de Belg zelfs 'om gezondheidsredenen' buiten de selectie gehouden.


Bronnen dichtbij de FTF bevestigen dat Thissen verweten wordt in juli voor de job van bondscoach van Kameroen gesolliciteerd te hebben. Ook een moeilijke verstandhouding met het personeel van de nationale selectie wordt Thissen ten laste gelegd. "Hij wordt momenteel geboycot door bepaalde spelers in de selectie", gaf een FTF-verantwoordelijke ook aan.

Jean Thissen werd afgelopen maart aangetrokken voor een periode van achttien maanden, met als missie de kwalificatie voor de Afrikaanse Landenbeker 2010 en het WK 2010.
Hubert Velud trainde meerdere clubs in Frankrijk, waaronder US Créteil Lusitanos (2005) en AS Beauvais Oise (2008-2009).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties