"Bölöni lokt agressie uit"

"Bölöni lokt agressie uit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jef Brouwers analyseert het gedrag van enkele trainers. Voor Laszlo Bölöni kent de sportpsycholoog geen genade. Michel Preud’homme is kalmer geworden, Ariël Jacobs brengt zichzelf schade toe en Hein Vanhaezebrouck zoekt de fout nooit bij zichzelf.

“Bölöni lokt agressie uit”

Laszlo Bölöni (foto boven) voelt zich een intellectueel. Hij heeft van niemand iets te leren, denkt hij. Bölöni is iemand die neerkijkt op mensen die niet doen wat hij wil dat ze doen. Zijn manier van aanpakken – altijd tot over de schreef gaande inzet eisen – zet zich ook over op die groep: ze kijken neer op alles en iedereen en gaan zich ook agressief gedragen”, beweert Jef Brouwers.

 

“Hoe vermoeider een speler fysiek wordt, hoe perverser zijn gedrag. Neem het geval-Witsel. Hij eist dat zijn spelers vol naar de bal gaan, anders volgt wellicht een uitbrander. Maar daarmee creëer je ook wat gebeurd is: dat jammerlijke ongeval met Marcin Wasilewski. Bölöni lokt agressie uit”, is Brouwers streng voor de Roemeen.

 

“Jacobs brengt zichzelf schade toe”

Ook Ariël Jacobs (foto rechts) krijgt een veeg uit de pan. “Ik zou echt niet weten wat er met die man aan de hand is. Hij is verstandig, iemand met stijl en achtergrond. Maar na dat incident met Wasilewski en Witsel lijkt er bij hem iets gebroken. Hij kan niet meer leven met zijn eigen waarden. Hij is gedegouteerd door alles wat er rond dat ongeval hing.”

 

“Zijn manier van communiceren is ondoorschijnend, tegen alle regels van de communicatie in. Hij geeft zeer slechte signalen. Ik denk dat Jacobs weinig meent van wat hij heeft gezegd, maar hij heeft zichzelf met die domme uitspraken wel schade toegebracht”, vindt de sportpsycholoog.

 

“Preud’homme heeft lessen getrokken”

Michel Preud’homme is enorm emotioneel. Hij gaat verder dan hij mag gaan. Ik vind wel dat hij dit jaar kalmer is geworden. De resultaten zaten tot voor twee weken ook mee, dat maakt het altijd makkelijker. Maar ik denk dat hij lessen heeft getrokken. Hij heeft beseft dat zijn impulsieve gedrag zich tegen hem keerde”, is het oordeel van Brouwers.



“Vanhaezebrouck stelt zichzelf nooit in vraag”

Hein Vanhaezebrouck (foto links) heeft zijn job in de subtop vastgekregen door vorig seizoen permanent in de schijnwerpers te staan. Hij deed er alles aan opdat iedereen hem zou zien of horen. Maar in die subtop gaat het moeilijk voor hem, om allerlei redenen”, is Brouwers ook streng voor de Genkcoach.

 

“Vanhaezebrouck zal de reden voor het falen van zijn ploeg nooit bij zichzelf zoeken. Ik heb hem nog nooit horen zeggen: ‘Ik had beter dat gedaan’, of: ‘Als ik dat had gedaan, dan misschien…’. Dat hij zichzelf soms tegenspreekt, tast zijn geloofwaardigheid niet aan. Een trainer is enkel geloofwaardig als hij resultaten kan voorleggen. Heb je die niet, dan mag je zoveel klappen als je wil”, aldus nog Brouwers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties