Peru-kapitein wil Argentinië van het WK houden

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Peru-kapitein wil Argentinië van het WK houden
Foto: © SC

Nolberto Solano (foto), op zijn oude dag nog altijd aanvoerder van de Peruviaanse nationale ploeg, wil Argentinië van het WK houden. Normaal moet Peru een haalbare kaart zijn voor de Argentijnen, maar het land verkeert in een grote crisis.

Argentinië moet absoluut winnen van Peru om de hoop te behouden op rechtstreekse kwalificatie voor het WK voetbal volgend jaar in Zuid-Afrika. Nolberto Solano liet op een persconferentie al weten dat hij hoopt dat hij Argentinië met zijn elftal pijn kan doen. Hij voegde er wel aan toe dat als Argentinië er toch zou in slagen om de eindronde te halen, het wel tot de grote favorieten zou behoren voor eindwinst.

Peru heeft Argentinië al eens het leven zuur gemaakt. In 1969 speelden beide landen gelijk tegen elkaar en dat betekende meteen de uitschakeling van de biancoceleste. Peru mocht toen wel naar Mexico afreizen. Het was ook de laatste keer dat Argentinië er niet bij was op een WK.

Argentinië heeft nog twee wedstrijden voor de boeg in de Conmebol-zone. Naast de partij tegen Uruguay staat er ook nog een burenduel met Uruguay op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties