Belgische club betrokken bij groot omkoopschandaal

Nico Wieme
| 92 reacties
Belgische club betrokken bij groot omkoopschandaal
Foto: © SC

Begin november maakt de Europese Voetbalbond (UEFA) een grote internationale omkopingszaak bekend. Daarbij zou ook een Belgische ploeg betrokken zijn.

De UEFA is vast van plan ten strijde te trekken tegen omkoping in het internationale voetbal. De Europese Voetbalbond is momenteel bezig met een omkopingsdossier waarin 40 nationale en internationale wedstrijden betrokken zijn. De betrokken clubs en spelers mogen zich aan een zware straf van de UEFA verwachten.

De meeste clubs komen uit Oost-Europa, maar ook enkele ploegen uit West- en Zuid-Europa worden in het dossier genoemd. "Het gaat hier om complete, afgeronde dossiers. We hebben harde bewijzen. Dit wordt de grootste zaak aller tijden", zegt Karl Dhont, gokexpert van de UEFA, aan het AD.

Onlangs verklaarde Dan Alexa, aanvoerder van het Roemeense Timisoara, dat hij vlak voor de Europa Leaguewedstrijd tegen Dinamo Zagreb benaderd werd om de match te vervalsen. Alexa heeft onmiddellijk zijn voorzitter hiervan op de hoogte gebracht. Mogelijk maakt deze wedstrijd ook deel uit van het lijvige omkopingsdossier.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties