Belgische 16-jarigen spelen 2-2 in Duitsland

Nico Wieme

De Belgische 16-jarigen hebben in het Duitse Bidburg Rheinland partij gegeven. De wedstrijd eindigde op een 2-2-gelijkspel.

Van bij de start gingen de jonge Duivels er keihard tegen aan, wat resulteerde in een openingstreffer via Daimy Deflem. Geleidelijk aan namen de Duitsers meer en meer het initiatief en doelman Faidherde diende verschillende keren gepast tussen te komen om de Belgische ploeg op voorsprong te houden.

Na de rust werd het 1-1. In de 73ste minuut kwam België via Mateso opnieuw op voorsprong, maar dat liedje duurde maar vijf minuten. De 2-2-stand bleef op het bord staan tot de 90ste minuut.

De Belgen speelden met Faidherbe, Astorino (De Kegel), Atheba, Claes, Deflem, Haesevoets (Malanda), Kayembe-Ditu (Mateso), Nulens, Ofori-Appiah, Rommens (Lismonde) en Vandeberg.