"WK-finale hoort in Rotterdam thuis"

Nico Wieme
| 34 reacties
"WK-finale hoort in Rotterdam thuis"
Foto: © SC

Mochten België en Nederland het WK 2018 of 2022 binnenhalen, dan moet de finale in Rotterdam gespeeld worden. Dat is de mening van Hans den Oudendammer, directeur van Rotterdam Topsport.

“Iedereen heeft het maar over Amsterdam, alsof het al geregeld zou zijn. Wij willen af van die vanzelfsprekendheid”, laat Hans den Oudendammer in een gesprek met het AD duidelijk zijn voorkeur voor Rotterdam blijken.

 

“Verder geloven we nooit dat het nieuwe stadion in Amsterdam er ooit zal komen. Rotterdam steekt zijn nek uit met de bouw van een nieuw stadion. Het zou een mooi gebaar zijn als de KNVB dat honoreert, bijvoorbeeld door de nieuwe Kuip als nationaal stadion aan te wijzen. Zonder goed stadion is er ook geen goede bieding”, vervolgt Den Oudendammer.

 

Harry Been, KNVB-directeur en voorzitter van het Nederlands-Belgisch organisatiecomité, wil nog niet op de zaken vooruitlopen. Een eventuele toewijzing van de finale is op dit moment nog niet aan de orde. “Dat hoeft helemaal niet. Het bidboek moet in mei klaar zijn. Tot die tijd werken we aan mooie plannen”, aldus Been.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties