Everton wil Fellaini via FIFA vrij krijgen

Nico Wieme
| 11 reacties
Everton wil Fellaini via FIFA vrij krijgen
Foto: © SC

De Belgische Voetbalbond houdt het been stijf in de zaak-Fellaini. De bond geeft de middenvelder niet vrij voor de competitiewedstrijd met Everton van komend weekend. De Engelse club stapt nu naar de FIFA.

Het zit Everton hoog dat de KBVB niet wil plooien in de zaak rond Marouane Fellaini. De Rode Duivel haakte zelf af voor de interland van woensdagavond tegen Estland om zich aan de tanden te laten opereren. Dat was niet naar de zin van bondscoach Dick Advocaat die er dan bij de bond op aandrong om strikt de FIFA-regels toe te passen.

 

Die schrijven voor dat een nationale voetbalbond het recht heeft om een speler die afzegt voor een interland te verbieden de eerstvolgende vijf dagen voor zijn club uit te komen. Een beslissing waar ze bij Everton niet mee gediend zijn.

 

“Wij hebben Fellaini vrijgegeven voor beide interlands en aan al onze verplichtingen voldaan. Marouane had een afspraak met Advocaat, maar die is nu blijkbaar van gedachte veranderd. We rekenen erop dat de FIFA ons gelijk geeft en we verwachten gewoon dat Marouane zaterdag kan spelen”, klinkt het bij Everton.

 

Bij de FIFA kwam totnogtoe geen officiële klacht binnen. Het ziet er ook niet naar uit dat de Engelsen hun gelijk zullen halen in deze zaak. De reglementen zijn immers duidelijk en bij de Belgische bond houden ze het been stijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties