Real profiteert van uitschuiver Barcelona

Barcelona heeft zijn eerste puntenverlies van het seizoen geleden. De landskampioen kwam in de Catalaanse derby op het veld van Valencia niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

Door het gelijkspel ziet Barcelona een record van zeven overwinningen op rij sinds de competitiestart door de neus geboord.

Titelconcurrent Real Madrid profiteerde optimaal van de uitschuiver van Barça. De Koninklijke won in eigen huis met 4-2 van Real Valladolid. Raul stond twee keer op de goed plaats om de Madrilenen al snel op 2-0 te brengen, één keer met een subliem hakje.

Nauzet Aleman schoot Valladolid met een schitterende vrije trap terug in de wedstrijd, maar Marcelo diepte net voor rust de score met een afstandsschot weer uit tot 3-1. Valladolid kwam ook in de tweede helft terug in de wedstrijd na een doelpunt van Marquitos. Gonzalo Higuain zorgde echter met een subtiele stift nog voor de 4-2.

In het klassement nadert Real tot op één punt van leider Barcelona.