Groep C: Milan boekt stuntzege op Real

Gert-Jan Weyters
| 14 reacties

AC Milan heeft een broodnodige zege geboekt op het veld van Real Madrid. Na een zinderende tweede helft werd het 2-3. Ook Marseille doet nog mee na een uitoverwinning in Zurich.

Real Madrid - AC Milan: 2-3

In een bleke eerste helft zag Frank De Bleeckere een strafschopfout van Zambrotta op Benzema door de vingers. Toch mocht Real gaan rusten met een voorsprong. Milan-doelma Dida ging zwaar en de fout en Raul kon profiteren. Voor de Spanjaard al zijn 68ste doelpunt in de Champions League.

De tweede helft was van een veel hoger niveau. Andrea Pirlo nam Iker Casillas met een prachtig afstandsschot te grazen. Milan putte moed uit de gelijkmaker en kwam zelfs op voorsprong. Casillas in de fout en ditmaal was het Pato die de netten deed trillen.

De ingevallen Royston Drenthe bracht opnieuw spanning in de wedstrijd met een lage schuiver van net buiten de 16. Toch trok Milan aan het langste eind ondanks een onterecht afgekeurd doelpunt van Thiago Silva. Pato besliste op aangeven van Clarence Seedorf de wedstijd.

FC Zurich - Marseille: 0-1

Groep C blijft een open groep na de overwinning van Marseille op het veld van Zurich. Gabriel Heinze besliste na 69 minuten de wedstrijd. In de absolute slotfase liep Bonnart tegen een tweede gele kaart. Toch gaf Marseille de wedstrijd niet meer uit handen.