Analyse Groep G: Sevilla op zucht van achtste finales

Nico Wieme
| 3 reacties
Groep G: Sevilla op zucht van achtste finales
Foto: © SC

Sevilla staat op een zucht van de achtste finales van de Champions League. Ook Urinea Urziceni deed een goede zaak in de strijd om het tweede ticket voor de volgende ronde.

Het zou al serieus verkeerd moeten lopen voor FC Sevilla om zich niet te plaatsen voor de volgende ronde van het Kampioenenbal. De Spanjaarden prijken met 9 op 9 autoritair aan de leiding in groep H. Een zege over twee weken thuis tegen VfB Stuttgart brengt Sevilla een ronde verder.

 

Unirea Urziceni kan zich over twee weken al verzekeren van minstens een plaats in de Europa League na de winterstop. Als de Roemenen in eigen huis opnieuw zegevieren tegen de Rangers, dan overwinteren zij Europees. Een nederlaag van Stuttgart bij Sevilla brengt hen dan zelfs op een zucht van de achtste finales van de Champions League.

 

VfB Stuttgart moet al rekenen op een stunt om die achtste finales nog te halen. De Duitsers moeten daarvoor zelf eerst gaan winnen bij Sevilla en hopen dat de Rangers Unirea punten afsnoepen. Voor de Schotten ziet het er na twee thuisnederlagen niet al te best uit. Met nog twee zware verplaatsingen naar Unirea en Sevilla en een thuismatch tegen Stuttgart voor de boeg lijkt alleen een Europa Leagueticket het hoogst haalbare.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties