"Nederlaag van Anderlecht bij Lyon kan geregeld zijn"

Nico Wieme
| 34 reacties
"Nederlaag van Anderlecht bij Lyon kan geregeld zijn"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Declan Hill maakte de voorbije week bekend dat een Belgische eersteklasser bewust zijn uitmatchen zou verliezen. De Canadese onderzoeksjournalist stelt zich eveneens vragen bij de zware 5-1-nederlaag van Anderlecht bij Lyon.

Wie dacht dat na de zaak-Yé gerarrangeerde wedstrijden in het Belgische voetbal tot het verleden behoorden, is er aan voor zijn moeite. Althans, dat beweert Declan Hill. De Canadese onderzoeksjournalist meent dat vooral de kwetsbare economieën getroffen worden door de gokmaffia.

"De sterke competities waar goed voor de spelers wordt gezorgd, zijn het minst of helemaal niet getroffen", beweert Hill in HNB. "Het is ook vrij duidelijk dat de gokmaffia het meeste kans heeft bij spelers die al maanden geen salaris hebben gekregen, zoals het in België is gebeurd, en minder bij de sterren van Anderlecht."
 
Anderlecht verloor in de play-offs van de Champions League wel met zware cijfers op het veld van Olympique Lyon. Een uitslag waar men zich vragen mag over stellen, beweert Hill. "Maar, nu u hier bent, moet ik u iets vragen: dat 5-1-verlies van Anderlecht bij Olympique Lyon, vond men dat normaal?"

Hill heeft geen bewijzen, maar hij stelt zich toch vragen bij zo'n opvallende uitslag. "Dat is typisch zo'n uitslag die zou kunnen geregeld zijn. Je hebt die vaak in de Champions League met teams die weten dat ze toch zullen verliezen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties