Tottenham presenteerde stadionplannen

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Tottenham presenteerde stadionplannen

Tottenham Hotspur heeft gisteren zijn plannen voor een gloednieuw stadion voorgesteld. Het nieuwe stadion zou een capaciteit hebben van 56.000 zitjes, dat is 20.000 plaatsen meer dan op White Hart Lane, de huidige thuishaven van de Spurs.

Tottenham Hotspur zou graag over drie jaar in een nieuw stadion spelen. De huidige stadioncapaciteit van 36.000 plaatsen voldoet niet langer aan de vraag. Een nieuwe thuishaven met 56.000 plaatsen moet dan ook soelaas bieden.

Bij de presentatie van het nieuwe stadion viel op dat er achter een van de doelen een heel grote tribune verreist, een beetje vergelijkbaar met de kop op Anfield Road. Door de bouw van zo'n tribune zitten de fans veel dichter op het veld dan in de andere nieuwgebouwde stadions in Engeland.

"Het is onze wens een stadion te bouwen waar de supporters zich zullen thuisvoelen. Vanuit iedere hoek van het stadion zal de wedstrijd uitstekend te volgen zijn", aldus voorzitter Daniel Levy. Het nieuwe stadion zal overigens opgetrokken worden vlakbij White Hart Lane. De club hoopt in de loop van het seizoen 2012/2013 te verhuizen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties