Wilmots wil Mulemo naar Anderlecht loodsen

Nico Wieme
| 17 reacties
Wilmots wil Mulemo naar Anderlecht loodsen
Foto: © SC

Marc Wilmots heeft Landry Mulemo aangeboden bij Anderlecht. De assistent-bondscoach vindt niet dat hij aan belangenvermenging doet.

Een van de struikelblokken bij de contractbesprekingen tussen Marc Wilmots (foto boven) en de Belgische Voetbalbond was dat de KBVB er problemen mee had dat de ex-international nog zou optreden als raadgever van spelers. Wilmots beloofde dat euvel te verhelpen, maar blijkt nu toch nog de zaken te behartigen van enkele spelers.

Zo begeleidt de assistent-bondscoach Landry Mulemo (foto rechts) terwijl Wilmots baas Dick Advocaat de Standardverdediger onlangs opriep voor twee interlands. "Wat had ik dan moeten doen? Mulemo niet aanraden bij Advocaat? Dan zou ik die jongen gestraft hebben", zegt Wilmots in Foot Magazine.

"Landry is twee keer kampioen geweest met Standard, was er titularis, speelde in Europa en was international in alle jeugdreeksen. Waar is het probleem? Toen Advocaat me vroeg of hij kwaliteiten heeft, zei ik ja", aldus het voormalige 'kampfschwein'.

Wilmots benadrukt dat het zijn vrouw is die zich met de contracten bezighoudt. "Maar niemand kan mij verhinderen als adviseur op te treden. Landry ligt nog een jaar onder contract en ik heb dat gesignaleerd aan Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck. Waarom niet? Als iedereen die een goede tip heeft, moet zwijgen is er geen voetbal meer in België", besluit Wilmots.
 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties