Akpala: "Engeland blijft mijn droomcompetitie"

Steurbaut Kersten
| 21 reacties
Akpala: "Engeland blijft mijn droomcompetitie"
Foto: © SC

Club Brugge legde afgelopen zomer een Russisch bod van vijf miljoen euro voor Joseph Akpala naast zich neer. De Nigeriaan neemt blauw-zwart niets kwalijk. Zijn grote voetbaldroom ligt in Engeland.

Vijf miljoen euro. Het zegt veel over de waarde van Akpala voor Club Brugge. “Het was leuk om te horen”, zegt de Nigeriaanse aanvaller in HLN. “Maar eigenlijk ben ik blij dat het bestuur de Russen wandelen gestuurd heeft.”

Akpala had nochtans zijn bankrekening serieus kunnen spijzen. “Geld maakt niet altijd gelukkig. Maandenlang in diepvriestemperaturen voetballen, zie ik écht niet zitten. Tijdens mijn eerste seizoen bij Charleroi vond ik de winterperiode hier al verschrikkelijk. Mijn ouders vonden het in Brugge al koud worden toen ze een tweetal weken geleden terug naar huis keerden. In Kazan zou ik ze gegarandeerd nooit zien.”

Engeland

 

Voor Akpala is Brugge echter ook geen eindpunt. “Voor ik mijn schoenen aan de haak hang, wil ik weten hoe dicht ik bij die top aanleun. Engeland blijft de competitie waar ik hoop ooit aan de bak te kunnen komen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties