Devroe: "Ze maken spelers hun kop zot"

Steurbaut Kersten
| 23 reacties
Devroe: "Ze maken spelers hun kop zot"
Foto: © SC

Club Brugge doet het uitstekend in de Belgische competitie en heeft ook in Europa nog zicht op voetbalplezier in de lente. De goede prestaties zorgen er echter ook voor dat de blauw-zwarte spelers buiten de landsgrenzen gegeerd wild zijn.

Een voorbeeldje: In de Spaanse sportkrant Superdeporta wordt de loftrompet bovengehaald voor Vadis Odjidja. De middenvelder krijgt bloemetjes als ‘Diamante’ en ‘Perla’ naar zich toegeworpen.

Machteloos

“Dat is goede reclame voor ons”, zegt sportmanager Luc Devroe in HLN. “Maar al die aandacht brengt ook gevaar met zich mee. Ik vang nu al geluiden op dat men bezig is om de kop van onze spelers zot te maken. Ex­terne managers waarmee we niet ver­trouwd zijn, ruiken geld en proberen zich te moeien. Als club sta je machteloos tegen zulke praktijken. We kunnen onze spelers enkel waarschuwen.”

De competitieleider wil echter zolang mogelijk de huidige kern bij elkaar houden. “In een ideale wereld houd je deze groep samen en versterk je die nog met twee of drie spelers. Dan zit je als club voor vijf jaar goed. Op dit moment scouten we centrale verdedigers om het vertrek van Alcaraz, die niet wil bijtekenen, op te vangen.”

5 miljoen voor Akpala

Tekenend voor dat beleid is het feit dat Joseph Akpala nog altijd in een blauw-zwart shirt rondloopt. Een Russische club bood de voorbije zomer vijf miljoen euro voor de Nigeriaan. “Het was 28 augustus en we waren zelf nog naarstig op zoek naar een spits. Op zo'n moment kan je je topschutter on­mogelijk verkopen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties