St-Martens-Latem kan Lovendegem niet afstoppen

Gentil Dossche

Met een 4de zege op rij mag Lovendegem stilaan solliciteren naar de linkerkolom in het klassement. Vandaag had Lovendegem veeleer last van het hondenweer en het gladde veld dan van de sportieve en voetballende bezoekers.

Al in de eerste minuut besloot Martens een bal uit de kluts net naast de paal. Aan de overzijde ging Penoit achter een korte terugspeelbal van Baeten maar De Paepe was attent. Gedurende korte tijd kon Latem gelijke tred houden maar dan was het over. Martens vond Sarpong en Scheirlynck was kansloos. Latem reageerde met een schot van Devenie in de handen van De Paepe. Kesikbas liet de kans op een grotere voorsprong liggen. Even later tikte de bezoekende doelman een vrije trap van Sucaet van onder de lat. Toen Kesikbas werd gehaakt zette Baeten de strafschop feilloos om.

Ook in de 2de helft liep Latem achter de feiten aan. Cuzet recupereerde een afgeslagen aanval en vlamde staalhard onder de lat. De bezoekers schoten wakker en Bosscher kopte een hoekschop binnen. Een vijftal minuten later vlamde Frick de aansluitingstreffer in de wolken. Voor Latem was daarmee de kous af. Kesikbas vond Scheirlynck op zijn weg en Cuzet viseerde de paal. Martens ging aan de haal, bediende Sarpong en Scheirlynck mocht zich terug omdraaien. Toen Bouchaala werd gehaakt trapte Baeten zijn 2de penalty van de dag onhoudbaar binnen. Lovendegem kreeg nog een aantal kansen maar de stand wijzigde niet meer.

KSK Lovendegem: De Paepe, Diop, Baeten, Dolleslaegers (73’ Mortier), Degrande, Kesikbas (76’ Van Overschelde), Cuzet, Martens, Hennebert, Sucaet, Sarpong (76’ Bouchaala).

FC Sint-Martens-Latem: Scheirlynck, Van Mierlo, Janssens (73’ Van Severen), Bosscher, Gillis (73’ Duquet), Devenie, Schatteman, Martens, Frick (87’ Vermeulen), Coppens, Penoit.

Doelpunten: 28’ Sarpong 1-0; 43’ Baeten 2-0; 61’ Cuzet 3-0; 66’ Bosscher 3-1; 76’ Sarpong 4-1; 80’ Baeten 5-1

Geel: Hennebert, Van Mierlo en Frick