Milan en Real in evenwicht

Gert-Jan Weyters
| 13 reacties

Geen winnaar in de klassieker tussen AC Milan en Real Madrid. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Marseille verpletterde dan weer FC Zürich met 6-1.

AC Milan - Real Madrid: 1-1

Real Madrid kwam duidelijk voor de drie punten naar Milaan. De ploeg van Manuel Pelligrini begon goed en had in de beginfase het betere van het spel. De Koninklijke kregen na 27 minuten dan ook wat het verdiende. Ex-Milan speler Ricardo Kaka rukte op door het centrum en schoot op Dida. Karim Benzema nam de herneming voor zijn rekening en deed de netten trillen.

Lang kon Real Madrid niet genieten van de voorsprong. Pepe raakte de bal toen hij tegen de grond ging. Scheidsrechter Brych was genadeloos en wees naar de stip. Ronaldino, die een zeer degelijke wedstrijd speelde, zette de elfmeter feilloos om. De tweede helft was van een beduidend lager niveau. Oude krijgers als Raul en Inzaghi kregen nog wat kansjes, maar kwamen niet meer tot scoren.

Marseille - FC Zürich: 6-1

Marseille overpowerde Zürich meteen. Al na tien minuten spelen stond het 2-0. Toch kon Alexandre Alphonse na een half uur de aansluitingstreffer maken en de spanning bewaren. Net na de rust nam Mamadou Niang alle twijfels weg. Bij Zürich brak de veer en het werd nog een afstraffing. In de laatste tien minuten kon Marseille nog driemaal scoren. (AN)