Late tegengoal brengt Liverpool in de problemen

Anthony Van der Planken
| 11 reacties

Na Bayern München zit nog een tweede Europese grootheid in de problemen. Liverpool gaf in de slotminuut dure punten weg op het veld van Lyon en heeft zo zijn lot niet meer in eigen handen.

Liverpool verloor twee weken geleden op eigen veld van Lyon en moest in Frankrijk dus absoluut winnen. Dat leek ook te gaan lukken, want tien minuten voor het einde scoorde Ryan Babel de 0-1. Tot die fatale slotminuut. Net als op Anfield wist Lyon vlak voor affluiten nog tegen te scoren. Lisandro Lopez zorgde voor het gelijkspel.

Liverpool was nochtans de betere ploeg en had al voldoende kansen gehad om een hogere score te rechtvaardigen. De Engelse topclub faalde echter voor doel en betaalde dat uiteindelijk cash.

Lyon lijkt met tien punten op weg naar een makkelijke kwalificatie, terwijl Liverpool derde blijft met slechts vier stuks uit evenveel wedstrijden. De Reds hebben hun lot niet meer in eigen handen, want met nog twee duels te gaan bedraagt de achterstand op Fiorentina al vijf punten.

Fiorentina makkelijk voorbij Debrecen

Fiorentina won immers met gemak van het Hongaarse Debrecen, het kleine broertje uit de poule. De Italianen klopten de bezoekers met 5-2. Bij de rust stond nog een verrassende 1-1 op het scorebord, maar na de pauze walste Fiorentina over Debrecen. Mutu opende na een kwartier spelen de score, Rudolf maakte naar het einde van de eerste helft toe de gelijkmaker. In de tweede helft zorgden Dainelli, Montolivo, Marchionni en Gilardino voor een makkelijke zege. Coulibaly scoorde onderweg nog tegen.