Van Gaal: "Ik hoop op vertrouwen van bestuur"

Van Gaal: "Ik hoop op vertrouwen van bestuur"
Foto: © SC

Bayern München verloor dinsdag thuis met 0-2 van Bordeaux. Door deze nederlaag staan de Duitsers op de rand van de CL-uitschakeling. Bayerncoach Louis Van Gaal komt nu wel in zeer nauwe schoentjes te zitten.

Ook in de eigen Bundesliga loopt het bij Bayern München niet van een leien dakje. De Duitse recordkampioen staat na elf speeldagen slechts zesde met negentien punten. In de Champions League telt Bayern na vier speeldagen vier punten en heeft het een achterstand van vier eenheden op de nummer twee Juventus.

 

“Het blijkt voor ons onmogelijk om de Franse kampioen weg te spelen”, zei Louis van Gaal na afloop van de verloren partij tegen Bordeaux aan de NOS. “Ze waren te goed voor ons.”

 

“Bordeaux heeft drie kansen gehad en scoort twee keer. Dat is ook een kwaliteit. We hadden een penalty moeten hebben na een handsbal (Michaël Ciani beroerde een poging van Miroslav Klose met de hand, red.), maar kregen die niet. Zeer ongelukkig. Daarna kwamen we 0-1 achter en in de Champions League is het bepalend of je 1-0 voor of 1-0 achter komt.”

 

Vreest Van Gaal niet voor zijn job door deze nieuwe nederlaag? “In principe hebben ze genoeg vertrouwen, maar bij een topclub weet je het nooit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties