Germinal Beerschot derde, Roeselare wint

Anthony Van der Planken
| 7 reacties

Germinal Beerschot deed zaterdagavond een uitstekende zaak. De Ratten wonnen thuis van Sint-Truiden, terwijl concurrenten Zulte Waregem en KV Mechelen verloren.

Nochtans zag het er lange tijd benard uit voor Germinal Beerschot. Onana bracht de bezoekers in de eerste helft op voorsprong, en die stand bleef tot 25 minuten voor het einde op het scorebord. Toen ontbond de thuisploeg zijn duivels. Een doelpunt van Dosunmu, twee van Goor en een strafschop van Haroun leverden een 4-1 zege op. Onderweg kreeg STVV wel nog twee keer rood.

Germinal Beerschot wordt zo voorlopig derde in de stand, al kan Standard daar morgen wel nog verandering in brengen.

KV Mechelen had ook derde kunnen worden, maar ging thuis verrassend onderuit tegen Moeskroen. Aspas scoorde de enige goal van de avond.

Ook Zulte Waregem deed een slechte zaak. Essevee verloor met 2-0 op het veld van hekkensluiter Roeselare. Vidarsson en Dequevy zorgden eindelijk nog eens voor de drie punten.

Roeselare loopt zo in op Lokeren, dat thuis tegen Kortrijk wel domineerde, maar op een 0-0 gelijkspel bleef steken.

Ook Westerlo ziet de gevarenzone weer dichterbij komen. De Kempenaars gingen met 2-1 onderuit op het veld van Cercle Brugge. Nochtans had Dekelver hen wel erg vroeg op voorsprong getrapt. Bozovic maakte na de pauze gelijk en in de allerlaatste seconden zorgde Serebrennikov voor de 2-1.