"Frankrijk speelde slechtste wedstrijd ooit"

Mathias Dumarey
| 0 reacties
"Frankrijk speelde slechtste wedstrijd ooit"
Foto: © SC

De Franse pers is niet mild voor de prestatie van de Franse nationale ploeg gisteren. 'Les Bleus' konden pas in de verlengingen afstand nemen van Ierland en daar was een handsbal van Thierry Henry voor nodig.

"Het is een mirakel. Dit was sinds lang een wedstrijd waarop Frankrijk wachtte. Wel, we hebben op grandioze wijze deze afspraak gemist. Het is zonder meer de slechtste wedstrijd uit de geschiedenis van het Franse voetbal geweest. De twee wedstrijden tegen Ierland hebben duidelijk gemaakt dat we ons straks in juni best heel bescheiden opstellen. Dit Frankrijk is geen grote ploeg. Vormen de spelers eigenlijk wel een ploeg", vraagt de toonaangevende sportkrant L'Equipe zich vandaag af.

Raymond Domenech, de bondscoach, kon na afloop van de wedstrijd tegen de Ieren zijn geluk nochtans niet op. "Ik had van tevoren al een eindstand van 1-1 voorspeld. Ik was echt overtuigd dat wij naar het WK zouden gaan. Deze wedstrijd was legendarisch en we zijn door het oog van de naald gekropen", aldus Domenech die zich zo nog een half jaar langer verzekerde van zijn job.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties