Sarkozy : "Bevoegde instanties zullen wel beslissen"

Gert-Jan Weyters
| 2 reacties
Sarkozy : "Bevoegde instanties zullen wel beslissen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het handspel van Thiery Henry blijft voor opschudding zorgen. Zelfs tot op het hoogste Europese niveau. Nu laat ook Nicolas Sarkozy zich uit over het incident.

Frankrijk wist zich te kwalificeren voor het WK 2010 in Zuid-Afrika door een ongeldige goal van William Gallas. Hij kreeg een assist van Thiery Henry die de bal duidelijk met de hand speelde. Zo werd het 1-1 en moesten er geen strafschoppen genomen worden. De premier van Ierland schreef de FIFA aan om de wedstrijd de laten herspelen in het kader van fairplay.

Uit Franse hoek komen nu reacties die getuigen van minder fairplay. "Regeringen moeten zich niet moeien met de werking van een internationale sportfederatie", aldus de Franse premier François Fillon. Ook de president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy, wil niet dat de verschillende overheden zich moeien. "Pas op, ik heb de Ierse premier duidelijk gezegd dat ik betreur wat er gebeurd is. Bovendien heb ik de Ierse manier van voetballen in Parijs geprezen. Maar laat ons vooral niet tussenkomen in het sportieve gedeelte. Het zijn de bevoegde instanties die daarover zullen oordelen", is de mening van Sarkozy. Al zullen ze het in Ierland wel anders zien...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties