Brugs stadion moet 100 miljoen euro kosten

Anthony Van der Planken
| 32 reacties
Brugs stadion moet 100 miljoen euro kosten
Foto: © SC

Het nieuwe Brugse stadion zal zo'n 100 miljoen euro kosten. Dat berekende Dirk De fauw, die zich de afgelopen weken bezig hield met het dossier.

Op vraag van de Vlaamse regering zocht Dirk De fauw, voorzitter van het Regionaal Sociaal-economisch Overlegcomité Brugge, een uitweg uit de Brugse stadionimpasse. Die denkt hij nu gevonden te hebben. De fauw hoopt over twee jaar te starten met de bouw van een nieuw complex in het Chartreuse-gebied. Zowel Club als Cercle Brugge zullen in het stadion spelen.

Het stadion zal plaatsbieden aan 44.600 mensen, genoeg om in 2018 of 2022 eventueel het WK te ontvangen. De financiering zal moeten komen van het Brugse stadsbestuur, de Vlaamse overheid en de privé-sector. Daarom zal er winkelruimte voorzien worden, waarin vooral outlet stores zich zullen kunnen vestigen. 

De fauw vraagt wel een extra toegeving van de Vlaamse regering. De voorziene 6000 parkingplaatsen zijn volgens hem te weinig. De fauw stelt dan ook voor om extra ruimte te creëren door ook ondegrondse parkings onder het stadion te bouwen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties