De Witte: "Regels volgen of ik stop"

De Witte: "Regels volgen of ik stop"
Foto: © SC

Profliga-voorzitter Ivan De Witte is niet te spreken over de houding van enkele clubs in de zaak-Moeskroen. Hij spreekt dan ook duidelijke taal: regels volgen of ik stap op.

Profliga-voorzitter Ivan De Witte toont begrip voor de beslissing van het Uitvoerend Comité van de voetbalbond om de wedstrijden van Moeskroen niet uit te stellen. Hij is wel niet te spreken over de houding van enkele clubs in de hele zaak.

De Profliga had unaniem gevraagd om de wedstrijden van Moeskroen uit te stellen. Toen de eersteklassers hun standpunt moesten verdedigen bleek niet iedereen op dezelfde lijn te zitten. Dit schoot bij Ivan De Witte duidelijk in het verkeerde keelgat. "Ik stel vast dat bepaalde clubs, die hard voor het uitstel gevochten hebben, dat standpunt niet bijzonder hard hebben verdedigd op de KBVB, waar ze een andere vertegenwoordiger hadden dan in de Profliga", aldus De Witte in een interview met sporza.

De Witte gaat zelfs verder en dreigt ermee om zijn functie bij de Profliga vacant te stellen. "Er is een groot probleem van interne orde binnen de Profliga. Er moet orde op zaken worden gesteld, ik zal de regels vastleggen. De regel is: de vertegenwoordigers moeten in het Uitvoerend Comité de standpunten van de Profliga verdedigen."

"Ik geef u op een briefje: dit was de laatste keer of het zal in de toekomst zonder mij zijn. Als de regels niet worden gevolgd, hoeft het voor mij niet meer", aldus de voorzitter van de Profliga.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties