Interview Hairemans: "Ik trainde nog met Scholes en Owen"

Steurbaut Kersten
| 64 reacties
Hairemans: "Ik trainde nog met Scholes en Owen"
Foto: © SC

Antwerp verkeert in crisis. Ratko Svilar nam dinsdag ontslag en de Great Old is in 2e klasse weggezakt naar de 13de stek. Het is echter niet allemaal kommer en kwel bij rood-wit. Met Geoffrey Hairemans loopt er een toppertje in de schaduw van de Bosuil.

De carrière van de 18-jarige linkerflanspeler maakt rare sprongen. Drie jaar geleden vertoefde Hairemans in zijn leeftijdscategorie nog anoniem bij de “B’kes” van Tubantia Borgerhout en stond hij als supporter in de tribunes. Door een speling van het lot realiseerde hij een droomtransfer naar Antwerp. “Mijn mama is alleenstaande met vier kinderen. Antwerp trainde toen nog in het Peerdsbos, waardoor ze mij niet naar de training kon brengen. Toen de club achter mijn hoek kwam trainen, heb ik de stap gemaakt.”

De student mechanica maakte in de laatste wedstrijd van vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal – “Ik heb er een nachtje niet van kunnen slapen” - en is dit jaar één van de weinige lichtpunten bij de slapende reus van tweede. Hij lokte al de interesse van Everton en Westerlo. Vorige maand trapte hij op het trainingscomplex van Manchester United nog een balletje met Paul Scholes en Michael Owen.

Mentaal oplapwerk

Hairemans begon het seizoen als basisspeler, maar moet zich de laatste maanden vooral tevreden stellen met invalbeurten. “Ik startte drie keer in de basis, maar kreeg dan een week verplichte rust. Daarna is het minder beginnen lopen. Een week later was ik zestiende man en moest ik met de reserven meespelen.”

“Mentaal was dat zeer zwaar. Ik speelde zonder vertrouwen en presteerde minder op training. Dat was een teleurstelling. Ik wil zoveel mogelijk spelen en me zoveel mogelijk bewijzen. Dat ging toen niet.”

Misschien verhogen na het ontslag van Ratko Svilar de speelkansen van Hairemans. Interim-trainer Collin Andrews loofde het jonge talent van Deurne Noord. “Ik vind het heel jammer voor Svilar. We hadden een goede band, maar ik hoop dat mijn kansen nu stijgen. Ik doe gewoon mijn best en wil iedere wedstrijd starten. Als ik verdien om te spelen, zal het zo zijn. Verdien ik het niet, dan speel ik niet.”

Tussen Everton en Manchester United

 

Ondanks de beperkte speelkansen trok Hairemans toch al de belangstelling van Everton en Westerlo. “Ik was geschrokken dat Everton me was komen scouten. Dat had ik nooit verwacht en was heel blij met de belangstelling. Maar ik hou de voetjes op de grond en probeer me elke week te bewijzen. Als je te vroeg een grote stap zet, kan je snel terug afzakken. Laten we het eerst proberen in eerste klasse en daarna misschien in Nederland. Dat is beter voor m’n opleiding.”

“Westerlo is ook nog niet concreet. Mijn manager heeft al met de club gepraat, maar de supporters moeten niet vrezen dat ik in januari al vertrek. Ik kan het seizoen beter hier afmaken in de eerste ploeg, dan dat ik daar bij de beloften moet spelen.”

Vorige maand kreeg Hairemans het mooiste verjaardagsgeschenk uit z’n nog jonge leven. Oud-Antwerp-coach Warren Joyce nodigde hem uit voor een stage bij Manchester United. “Dat was een heel mooie week. Veel jongens zouden voor zo’n ervaring veel geld betalen, ik kreeg het gewoon. De intensiteit lag er zeer hoog. Wat voor die jongens een rustige training is, was voor mij heel zwaar. Dat bewezen ook de resultaten van mijn hartslagmeter op mijn eerste dag. Die waren niet goed.”

“Maar ik heb er veel geleerd. Ze spelen daar veel meer in één tijd en ik heb er ook opgepikt hoe ik me beter kan vrijlopen. Eén keer trainden er enkele jongens van de eerste ploeg mee – Paul Scholes, Michael Owen, ... – maar ik durfde hen niet meteen aanspreken.”

Sterker worden

In Manchester ging Hairemans samen met ex-Antwerp-speler Ritchie De Laet fitnessen. “Sindsdien zit ik ook in België drie keer per week in de krachthonk. Aan mijn kracht moet ik nog veel werken, maar ik voel nu al in de duels dat ik na vier weken sterker ben geworden.”

De naar eigen zeggen technisch vaardige middenvelder gelooft rotsvast in een wederopstanding van Antwerp. “De eindronde moet ons doel blijven. Als we onze inhaalwedstrijd winnen, worden we zevende. Er is nog niets gebeurd, het seizoen is nog lang. Ieder jaar starten we slecht en loopt het tweede deel van het seizoen beter. En de andere ploegen zullen ook nog wel hun dipje krijgen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties