Club-Charleroi: wie doorbreekt negatieve reeks?

Nico Wieme
| 16 reacties
Club-Charleroi: wie doorbreekt negatieve reeks?
Foto: © SC

Club Brugge staat voor een zware opgave. De West-Vlaamse trots moet zaterdag Charleroi opzijzetten om de kloof met Anderlecht niet groter te laten worden. Makkelijker gezegd dan gedaan als je afgaat op de prestaties van de voorbije seizoenen.

Op de openingsspeeldag ging Club Brugge met 1-2 winnen op het veld van Charleroi. De kloof tussen beide teams had veel hoger kunnen liggen dan dat magere één doelpunt verschil. Club mocht het immers in de laatste twintig minuten tegen amper acht Carolo’s opnemen, maar kon de kloof niet verder uitdiepen.

De thuismatchen van de dertienvoudige Belgische kampioen tegen Charleroi zijn de laatste jaren nooit van de poes geweest. Vorig seizoen won blauw-zwart van de Henegouwers dankzij een doelpunt in de extra tijd van Jeroen Simaeys. Het seizoen voordien sloegen de troepen van de familie Bayat de Bruggelingen met een 0-2-nederlaag zelfs definitief uit het titeldebat. In het seizoen 2005-2006 zette toenmalig Clubvoorzitter Michel D’Hooghe Charleroimanager Mogi Bayat (foto rechts) uit het stadion omdat die tijdens de receptie na het met 2-1 verloren duel openlijk over corruptie sprak.

 

De kans is vrij groot dat er zaterdag opnieuw elektriciteit in de lucht hangt wanneer beide kemphanen elkaar in de ogen kijken. Club is het aan zijn status én aan zijn supporters verplicht om met een nieuwe driepunter aan te knopen na de recente nul op zes tegen Standard en Germinal Beerschot. Maar ook Charleroi staat serieus onder druk na de recente 3 op 24. Coach Stéphane Demol werd ondertussen ingeruild voor Tommy Craig, maar ook deze Schot kon het tij vooralsnog niet keren.

 

Clubcoach Adrie Koster doet opnieuw een beroep op voormalig zondaar Nabil Dirar. Ook de herstelde Carl Hoefkens en Vadis Odjidja behoren weer tot de kern. Antolin Alcaraz zit de eerste van zijn twee speeldagen schorsing uit. Koster laat tegen de Carolo’s Jorn Vermeulen en Daniel Chavez uit de kern.

 

Bij Charleroi kan nieuwbakken coach Tommy Craig geen beroep doen op Peter Francquart en Adlène Guédioura die tegen Moeskroen een rode kaart onder de neus geduwd kregen. Mohamed Chakouri, die vorige week tegen ‘les Hurlus’ niet in actie kwam, behoort opnieuw tot de selectie.

 

In ieder geval, Club moet de drie punten thuis houden om geen verdere voeling met Anderlecht te verliezen. De Brusselaars versloegen immers vrijdagavond KV Kortrijk met 1-0 en lopen daardoor acht punten uit op de Bruggelingen. Ook Charleroi kan zich geen puntenverlies veroorloven. Zij staan momenteel derdelaatste met slechts veertien punten, dat zijn er twee meer dan het voorlaatst geklasseerde Lokeren en vier meer dan hekkensluiter Roeselare.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties