Zuid-Afrika teleurgesteld met loting

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Zuid-Afrika teleurgesteld met loting

Zuid-Afrika werd bij de WK-loting in groep A gekoppeld aan Mexico, Uruguay en Frankrijk. Allesbehalve een makkelijke opgave voor het gastland.

Zuid-Afrika had zich de WK-loting toch wel anders voorgesteld. Er waren kansen genoeg om haalbare tegenstrevers te treffen, maar het lot werkte niet echt mee. Met vice-wereldkampioen Frankrijk, Uruguay en Mexico wacht het thuisland nu al quasi een onmogelijke opdracht. De eerste twee van elke poule stoten door naar de volgende ronde.

Speler Matthew Booth van Zuid-Afrika reageerde nog gematigd: "Op een WK zijn er geen gemakkelijke tegenstanders. Dit hoort er dus bij." John Smit, kapitein van het Zuid-Afrikaanse rugbyteam verwoordde het met een vleugje ironie: "Deze groep is een opwarmertje voor de Bafana Bafana. Dan zijn we ook meteen klaar om de rest van het tornooi goed af te haspelen."

Ook de Zuid-Afrikaanse actrice Charlize Théron die meehielp met de presentatie bij de loting liet zich niet onbetuigd toen Frankrijk uit de trommel kwam: "Soms is het beter om te zwijgen", voegde ze er fijntjes aan toe. Théron had bij de algemene reptitie nog "Ierland" gezegd toen het kaartje met Frankrijk naar boven werd gehaald.

De Fransen lijken daarmee voor het geluk geboren, want zo komen ze toch nog in een groep zonder een officieel reekshoofd. Zuid-Afrika had als gastland immers automatisch een plek in pot 1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties