Peter Vandenbempt: "Refs zijn ook maar mensen"

Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Peter Vandenbempt: "Refs zijn ook maar mensen"
Foto: © SC

VRT-radioverslaggever Peter Vandenbempt heeft vanavond in Extra Time opgeroepen om de heksenjacht op onze scheidsrechters te stoppen.

Peter Vandenbempt vindt dat scheidsrechters te zeer onder druk komen te staan en daardoor fouten maken: "De scheidsrechtercommissie zet te veel druk op onze referees. De rode kaart die Geldhof geeft aan Gueye is een gevolg van het feit dat scheidsrechters bang zijn geworden om een fase niet meer gezien te hebben of niet zwaar genoeg te bestraffen. Die fase tussen Gueye en Dirar zag er spectaculair uit, dus heeft Geldhof voor de zekerheid rood gegeven uit vrees om niet gedegradeerd te worden. Ik vind het ook niet kunnen dat een uitstekende scheidsrechter als Verbist meteen in tweede klasse moet gaan fluiten omdat hij per ongeluk de fout van Goreux op Mennes niet heeft gezien."
 
"Bovendien vind ik ook dat de evaluatie van de wedstrijdleiding door de scheidsrechtercommissie niet meer in het openbaar moet komen. Ze zouden dat beter intern doen, want de scheidsrechters verliezen zo ook een deel van hun autoriteit. Ze zijn te kwetsbaar geworden. Scheidsrechters zijn ook maar mensen, ik vind dat ze het recht hebben om fouten te maken en niet na één misstap meteen zo zwaar moeten aangepakt worden", gaf de radioverslaggever nog mee.

Bovendien liet scheidsrechter Geldhof weten dat hij achter zijn beslissing blijft staan. Hij vond dat de fysieke veiligheid van Club-speler Dirar door de tackle van Gueye ernstig in het gedrang kwam.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties