"Kampioenschap nog niet voorbij na zondag"

Nico Wieme
| 2 reacties
"Kampioenschap nog niet voorbij na zondag"
Foto: © SC

Bij Club Brugge genoten ze nog even na van de kwalificatie voor de 16de finales van de Europa League. Zondag staat echter Anderlecht al op het menu, een match die het kampioenschap in een definitieve plooi kan leggen, al zien ze dat in Brugge zo niet.

Club Brugge versloeg woensdag FC Toulouse met 1-0 en overwintert voor het eerst sinds vier jaar Europees. Niets dan lachende gezichten bij de West-Vlamingen, maar toch al met de focus op Anderlecht gericht.

 

“Nog moeilijk programma”

“De wedstrijd van zondag tegen Anderlecht wordt belangrijk”, zei Carl Hoefkens (foto rechts). “Na de heenwedstrijd tegen Toulouse wonnen we ook thuis tegen Anderlecht. Hopelijk kunnen we dat kunstje nu overdoen."

"We kunnen inderdaad op tien punten worden gezet, maar in het voetbal kan het snel keren. Het is wel zo dat wij voor de korte winterstop nog een moeilijk programma hebben met Anderlecht uit, Cercle thuis en KV Kortrijk uit.”

 

“Met vertrouwen”

Voor Vadis Odjidja betekent de match in het Constant Vanden Stockstadion een terugkeer naar de club waar hij een deel van zijn opleiding kreeg. Toch maakt deze topper de Gentenaar niet extra zenuwachtig. “Anderlecht wordt een andere match dan Toulouse. Het zal weer niet makkelijk worden. Thuis hebben we echter bewezen dat we hen aankunnen. We trekken met het nodige vertrouwen naar Brussel.”

 

“Klip omzeild

Ook Stijn Stijnen ziet met vertrouwen de confrontatie met Anderlecht tegemoet. “Laat ons eerst echter nog even genieten van het Europese succesje. We hebben met Toulouse een zware Europese klip omzeild, vanaf vrijdag richten we ons op Anderlecht.”

 

“Kampioenschap nog niet voorbij”

Pol Jonckheere (foto links) gelooft niet dat het kampioenschap verloren is, mocht blauw-zwart verliezen bij Anderlecht. “Na deze Europese match kunnen we ontspannen de komende matchen aanpakken. Ik ga voor het eerst als Clubvoorzitter naar Anderlecht, maar daar word ik niet zenuwachtig van. Ook al plaatst Anderlecht ons op tien punten, dan nog zijn er 21 matchen waarin er 63 punten te verdienen en te verliezen zijn. Het kampioenschap is na zondag zeker nog niet gespeeld.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties