Spektakel in slot sneeuwwedstrijden

Anthony Van der Planken
| 13 reacties
Spektakel in slot sneeuwwedstrijden
Foto: © SC

De sneeuwspeeldag heeft zaterdag een aantal zinderende wedstrijdeindes opgeleverd. In de vier duels viel de beslissing pas in het slotkwartier.

AA Gent had op een besneeuwd veld een ultieme goal van Stijn De Smet nodig om de drie punten weg te kapen bij Lokeren. Een onverdiende goal, want Lokeren had genoeg kansen om drie of vier keer te scoren, maar faalde in de afwerking. Carevic miste zelfs een penalty, Bernd Thijs deed hetzelfde aan de overkant.

Ook in Roeselare - STVV zat het venijn in het slot. De thuisploeg kwam een kwartier voor het einde op voorsprong via Nikolic, maar Wilmet stelde al gauw gelijk. Een treffer van Sidibé in de blessuretijd leverde de Kanaries toch nog een overwinning op.

Genk kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Zulte Waregem, dat lange tijd met tien man moest spelen na rood voor Hyland. Genk kwam wel op voorsprong via Ogunjimi, maar gaf die al gauw weer uit handen. Tiago scoorde immers in eigen doel. Na de rust kroop Zulte Waregem met tien zelfs op voorsprong via Chevalier, maar een tweede goal van Ogunjimi tien minuten voor affluiten zorgde toch nog voor gerechtigheid.

Kortrijk en Westerlo hielden elkaar in evenwicht. Dekelver trapte de bezoekers verdiend op voorsprong vlak na de pauze, maar een goal van Brecht Capon in de 87e minuut leverde Kortrijk toch nog een gelijkspel op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties