Interview Boi: "Wij kunnen nog voor verrassing zorgen"

Ward Callens
| 1 reacties
Boi: "Wij kunnen nog voor verrassing zorgen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frederik Boi speelt woensdag met Cercle Brugge voor de tweede keer in even veel weken tegen Zulte Waregem. "Een overwinning in de beker zou ons seizoen kleur geven," aldus de middenvelder.

Als de sneeuw het toelaat reist Cercle Brugge woensdag af naar de provinciegenoten uit Waregem. Zulte-Waregem is aan een sterk seizoen bezig, Cercle doet het iets minder goed in de competitie.

"Die bekermatch wordt dus belangrijk voor ons," bevestigt Cercle-middenvelder Frederik Boi aan Voetbalkrant. "Het wordt nog moeilijk om de play-offs te halen. Een goede prestatie in de beker kan ons seizoen wat kleur geven, of zelfs redden." 

Jullie kregen vorige zaterdag drie punten cadeau van Moeskroen, zonder te spelen. Zulte-Waregem moest wel aan de bak. Is dit een voordeel voor jullie? 

"Ja, maar we hebben zelf ook anderhalf uur stevig getraind op zaterdag. Door het feit dat zij wel hebben gespeeld, zijn ze nu ook beter aangepast aan de omstandigheden. Bovendien begint het lange seizoen stilaan te wegen op ons. Ik denk dus niet dat het een groot voordeel zal zijn."

Twee weken geleden stonden jullie al eens tegenover elkaar. Toen besliste Teddy Chevalier de wedstrijd in het voordeel van Zulte. De Fransman scoorde ook dit weekend. Hoe gaan jullie hem afstoppen?

"We gaan proberen goed te verdedigen zoals we dat altijd doen, vanuit een goede organisatie. We hebben een solide verdediging maar we worden jammer genoeg vaak gepakt op ongelukkige wijze. Chevalier is een speler in vorm, hij dwingt het geluk af en staat vaak goed opgesteld. Maar als hij één verdediger voorbij dribbelt is het nog geen doelpunt. Met een goede organisatie kunnen we hem opvangen.

Je gaf het zelf al aan, de play-offs halen wordt moeilijk. Geloven jullie er nog in?

"Het wordt inderdaad heel moeilijk. Als Moeskroen geschrapt wordt zijn we ook meteen zes punten kwijt. Maar we moeten er in blijven geloven. Als je kijkt naar de reeks die GBA heeft neergezet... Wij gaan er vanuit dat we dat ook kunnen. We hebben een goede ploeg; misschien kunnen wij nog voor de verrassing zorgen. Het is een rare competitie. We moeten er in blijven geloven en gewoon zo hoog mogelijk eindigen."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties