De Visser: "België eindigt bij beste vier op EK 2012"

Steurbaut Kersten
| 40 reacties
De Visser: "België eindigt bij beste vier op EK 2012"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Hugo Borst stelde vorige week nog dat het Belgisch voetbal ‘geen fuck’ voorstelde. Zijn landgenoot en superscout Piet De Visser deelt die mening niet. Hij schat de jonge Belgische talenten zelfs hoger in dan die van boven de Moerdijk.

De Visser is een fenomeen in de voetbalwereld. Hij haalde Ronaldo op 16-jarige leeftijd naar PSV en is nu scout bij Chelsea.

Dick Advocaat gaat heel snel een goede ploeg maken van België”, zegt De Visser in Extra Time. “Hij gaat de angst weghalen en die jongens vertrouwen geven. Met Van Buyten, Kompany, Hazard en misschien zelfs Lukaku eindigt hij op het EK 2012 bij de eerste vier.”

De Belgische talenten moeten zeker niet onderdoen voor de Nederlandse, vindt Visser. “Op dit moment zitten met Van Persie, Robben en Sneijder de betere talenten in Nederland. Maar in de leeftijdscategorie van 16 tot 20 jaar is het in België beter. De toekomst ziet er zeer goed uit.”

Wat zei De Visser over de Belgische talenten:

Romelu Lukaku

“Ik ken hem sinds zijn 14de. Sindsdien staat hij in mijn boekje voor de toekomst. Fysiek, snelheid en techniek. Hij heeft het allemaal, maar hij heeft nog een lange weg af te leggen. Ze mogen hem alleen niet te snel te groot maken. Ik volg hem met veel belangstelling.”

Moussa Dembele

 

“Fysiek is hij heel sterk, maar hij is geen flankspeler. Op de Olympische Spelen heb ik een paar wedstrijden van hem gezien en hij was toen fenomenaal goed op de 10 achter Mirallas. Als ik coach was zette ik hem altijd op de 10, anders ken ik niets meer van voetbal.”

Eden Hazard

 

“Hij is een fantastische balspeler die spelmaker kan worden. Tegenwoordig spelen ze de spelmakers uit op de flanken: Iniesta, Ronaldinho, ... . Dat zal Hazard ook moeten doen.”

Kevin Mirallas

“Hij is een diepe spits met een enorm loopvermogen, en zeker geen flankspeler. Mirallas kan de gaten trekken en ruimte maken voor de tweede spits.”

Vincent Kompany

 

“Hij moet zo snel mogelijk vertrekken bij Manchester City. Onder een Italiaan (Roberto Mancini, nvdr.) zal hij niet spelen. Kompany moet naar Frankrijk, Nederland of Spanje. Hij moet een club kiezen waar hij twee jaar kan spelen. Het is een fantastisch talent, maar hij heeft nog nooit een volledig seizoen bij een club gespeeld.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties