Interview Boussoufa: "Mijn beste eerste ronde ooit"

Steurbaut Kersten
| 82 reacties
Boussoufa: "Mijn beste eerste ronde ooit"
Foto: © SC

Voor Anderlecht loopt alles op rolletjes de laatste tijd. Eerste plaats in de competitie, overwintering in Europa en nu ook door in de Beker. Boussoufa ziet dat het goed is, maar blijft toch voorzichtig: “We hebben nog geen prijs op zak.”

Anderlecht won makkelijk van tweedeklasser Dender en plaatste zich voor de kwartfinales. Paars-wit had er zin in woensdag en voetbalde zeker in de eerste helft erg goed. “Als je toch op het veld staat, kan je je maar beter amuseren. We begonnen goed en stonden al snel 2-0 voor. Dender gaf ook veel ruimte weg, dan is het altijd lekker voetballen.”

 

De Brusselaars zijn op dreef en niemand lijkt de competitieleider af te kunnen stoppen. “Nu gaat alles goed, maar dat kan snel gedaan zijn. Eén keer verliezen en de sfeer kan helemaal omslaan, zeker op Anderlecht, waar de druk om te winnen altijd groot is. We hebben ook nog geen prijs op zak. Maar het is juist dat de laatste weken alles heel vlot gaat. Deze groep wil zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Nu in de Europa League is het nu misschien wat vrijblijvender, maar de competitie en de Beker zijn zeker een doel voor ons dit seizoen.”

 

Titelconcurrenten

 

De weg naar de titel is nog lang, maar Anderlecht staat er niet slecht voor. Boussoufa weet dat er nog niets beslist is. De Marrokaan ziet naast Club Brugge ook nog andere titelkandidaten. De volgende tegenstander van Anderlecht in de competitie is er daar één van. “Gent is zeker een concurrent. Ze zitten ook in een goede periode en hebben een reeks neergezet van zes overwinningen op rij. Ze zullen zeker de play-off 1 halen en bij de eerste zes is alles mogelijk. Zondag kunnen we ze hopelijk al laten voelen dat wij beter zijn, maar het blijft een lastige verplaatsing. Tegen Anderlecht geeft elke ploeg altijd het beste van zichzelf. Ik hoor Ivan De Witte ook zeggen dat dit voor hen de match van het jaar is. Dat zegt genoeg. We zullen het zeker niet gemakkelijk hebben.”

 

“Standard komt ook nog terug hoor. Ze blijven een mogelijke titelkandidaat volgens mij. Nu missen ze een aantal spelers, maar jongens als Defour komen binnenkort terug. En die is heel belangrijk voor hen. In een andere competitie waren ze misschien al uitgeteld, maar nu de punten door twee gedeeld worden is alles mogelijk. Ik zie hen nog heel dichtbij eindigen.”

 

Gouden Schoen

 

“Mijn eerste ronde was denk ik mijn beste ooit in de Belgische competitie. Zeker als je naar mijn statistieken kijkt: zes goals en elf assists. Ik ben blij dat ik al vaak beslissend ben geweest voor Anderlecht dit seizoen.” Maakt dat van hem dé topfavoriet voor de Gouden Schoen? “Misschien, maar de beslissing ligt bij de journalisten en de andere mensen die mogen stemmen. De laatste twee wedstrijden extra mijn best doen, gaat mijn kansen niet verhogen. Je moet een heel jaar goed zijn.”

 

“Er is dit jaar ook veel concurrentie denk ik: Jovanovic, McDonald, Perisic, Mbokani. Lukaku was deze eerste ronde ook echt top, daar gaat hij veel stemmen voor krijgen. Jammer voor hem dat hij er vorig jaar nog niet bij was, anders was hij zeker heel hoog geëindigd.”

 

Wat vindt Mbark nu zelf van zijn jonge ploegmaat? “Hij moet nog veel leren, maar hij is een echte spits he. Iedereen kent zijn kwaliteiten, die hebben we allemaal al kunnen zien: snelheid, kracht, hij kan goed koppen en schieten. Maar zijn grootste troef is volgens mij zijn honger naar doelpunten. Hij leeft echt voor goals. Dat is mooi om te zien en zo is hij een gevaarlijk wapen voor ons.”

Wintervoetbal

 

“Het wintervoetbal is er nu en ik wil er niet te negatief over doen. Dat heeft weinig zin. Jammer dat de match tegen Club niet kon doorgaan, maar voetballen is gewoon onmogelijk met zo’n wintertoestanden. Vorig jaar had je dit ook niet he, zoveel sneeuw. En nu is er wintervoetbal en valt die met bakken uit de lucht. Hoe dan ook, wij voetballers hebben er niet veel aan te zeggen. De regels moeten gevolgd worden, of we dat nu leuk vinden of niet.”

 

“Alleen is spelen op een keihard veld helemaal niet plezant. Dan kan je ook niet deftig voetballen, het is meer schaatsen. Ook voor het publiek is er niets aan, want mooi voetbal levert het nooit op. Maar zolang de velden goed zijn, heb ik geen problemen met wintervoetbal. We moeten gewoon kijken hoe het loopt en er lessen uit trekken.” (AN)

Auteur: Wouter Laeremans

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties