Boxing Day Premier League

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Boxing Day Premier League
Foto: © SC

Morgen staat de traditionele Boxing Day op het programma in de Engelse Premier League. Ondanks dat de sneeuw nog roet in het eten kan gooien, blikken we toch al even vooruit.

Boxing Day brengt het langverwachte en grote debuut van Roberto Mancini als manager van Manchester City. Hij neemt het met zijn team in eigen huis op tegen Stoke City.

"Ik kijk uit naar zaterdagmiddag. Het wordt een fantastische ervaring en ik hoop voor de spelers en de fans dat we kunnen winnen", aldus Mancini.

"We hebben goed getraind deze week. Ik zie dat we een goed team hebben, alleen is het jammer dat er zoveel blessures zijn."

"Ik kan begrijpen dat er een aantal spelers teleurgesteld waren na het ontslag van Mark Hughes. Dat geeft aan dat ze zeer betrokken zijn bij hun manager. Als ik straks na vijftien jaar wegga bij City na vier titels in de Premier League en vier FA Cups, dan zullen de spelers ook heel nauw begaan zijn met mij", maakte de Italiaan duidelijk met een knipoogje.

Chelsea trekt naar Birmingham City dat vijf van zijn zes laatste wedstrijden won. Manager Carlo Ancelotti van de Londense club weet dat het moeilijk zal worden: "Op verplaatsing bij Birmingham City wordt een zware opdracht. Ze zetten veel druk en we zullen heel geconcentreerd moeten zijn."

Liverpool neemt het thuis op tegen Wolves. De club van Rafa Benitez kan zich geen enkele misstap meer veroorloven en de manager weet dat: "Ik heb met de spelers gesproken, niet alleen met Gerrard en Torres, en iedereen wil morgen een goede prestatie neerzetten. Maar eens we een tegengoal incasseren lijkt het vertrouwen te smelten als sneeuw voor de zon. Dat moeten we absoluut vermijden."

Onderin spelen West Ham United en Portsmouth een echte zespuntenwedstrijd in het teken van het behoud. West Ham-manager Gianfranco Zola beseft het belang van deze partij: "Het gaat de laatste tijd beter met Portsmouth. Ze lijken hun weg gevonden te hebben. Maar het gaat ook beter met ons. De sfeer is goed bij ons. De wedstrijd tegen Chelsea zorgde voor een ommekeer."

De overige partijen zijn Burnley - Bolton, Sunderland - Everton en Wigan - Blackburn. Burnley haalde 18 van zijn 19 punten in thuiswedstrijden en hoopt opnieuw op het thuisvoordeel. De club is vandaag de hele dag bezig geweest om het terrein sneeuwvrij te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties