De Witte: "Dit is een grote opluchting"

Steurbaut Kersten
| 71 reacties
De Witte: "Dit is een grote opluchting"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivan De Witte, voorzitter van de Pro League, is opgelucht dat Moeskroen zelf de handdoek heeft gegooid. Hij vreest niet voor meer chaos. "Maar we moeten wel begrip tonen voor de andere visies van verschillende clubs."

“Spijtig dat het zo moet lopen voor een club waar veel mensen de voorbije jaren veel voor gedaan hebben”, zegt De Witte aan de VRT. “Aan de andere kant ben ik opgelucht dat het voorbij is. Het werd een heel moeilijke zaak met al die onzekerheden voor de clubs en het was een zware verstoring voor de competitie.”

 

Reglement niet veranderen

 

Bij een algemeen forfait vervallen alle uitslagen van Moeskroen. Dat heeft heel wat gevolgen voor het klassement. “Ik weet dat er andere visies zijn en daar heb ik begrip voor, maar de Belgische voetbalbond kan niet anders dan zijn eigen reglementen volgen.”

 

“Voor de goede orde en het regelmatig verloop van de competitie denk ik dat het nuttig is om de reglementen te laten gelden en ze niet te wijzigen tijdens het seizoen. Anders vrees ik voor het doorzichtige verloop van de competitie.”

 

Gezond verstand

 

Francky Dury en Roger Lambrecht dreigden eerder al met stappen. “Iedere club heeft het burgerlijk recht een beslissing aan te vechten als er bevoegde instanties zijn. Sportief moeten we daar ook begrip voor opbrengen, maar ik ben niet bang voor meer chaos. Op het einde zal het gezond verstand het wel halen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties