Lambrecht: "Kijken wat juridisch mogelijk is"

Nico Wieme
| 70 reacties
Lambrecht: "Kijken wat juridisch mogelijk is"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren dreigt het grootste slachtoffer te worden van de schrapping van Moeskroen. Ondanks de smeekbede van Ivan De Witte lijkt Roger Lambrecht niet geneigd om zich bij de zaak neer te leggen. De Lokerenpreses dreigt met juridische stappen.

Nu Moeskroen uit de Pro League verdwijnt, worden ook de punten die de andere ploegen tegen de Henegouwers behaald hebben, geschrapt. Voor Lokeren betekent dit een puntenaftrek van zes eenheden. Daarmee landen de Waaslanders op de voorlaatste plaats (Moeskroen eindigt sowieso laatste) met negen punten, dat zijn er drie minder dan Roeselare, vijf minder dan Cercle Brugge en al tien minder dan Charleroi en KRC Genk.

Profligavoorzitter Ivan De Witte deed maandag al een oproep naar de clubs om het reglement van de voetbalbond te respecteren, dat bekent dat iedereen zich erbij moet neerleggen dat de punten die tegen Moeskroen behaald werden, zullen geschrapt worden.

Daar is Roger Lambrecht het niet mee eens. "Als dat zo is, dan is dat een ramp voor ons", zei de Lokerenvoorzitter aan de VRT. "In dat geval gaan wij bekijken of wij hiertegen juridische stappen kunnen zetten. Ik vind het niet normaal dat Lokeren, die in normale omstandigheden zes op zes behaald heeft tegen Moeskroen, die punten weer moet afstaan tegenover de andere ploegen die tegen Moeskroen verloren hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties