Verscheurende keuze voor Schalke-speler

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Verscheurende keuze voor Schalke-speler
Foto: © SC

Schalke-verdediger Joel Matip staat met de eindejaarsperiode voor een moeilijke keuze: kiezen tussen Duitsland of Kameroen.

De Kameroense bondscoach Paul Le Guen selecteerde verdediger Joel Matip voor zijn definitieve selectie voor de Africa Cup. Maar de speler heeft de dubbele Duitse en Kameroense nationaliteit.

Ook Duitsland hengelt naar de diensten van het 18-jarige supertalent: "We zijn op de hoogte van de selectie van Kameroen, maar wij vinden Joel een schitterende speler en hopen hem te overtuigen voor Duitsland te kiezen", aldus Matthias Sammer van de Duitse voetbalbond.

Ook de U19-coach van Duitsland, Horst Hrubesch, bemoeit zich met de zaak: "Het zou echt zonde zijn dat Kameroen hem onder druk zet nu voor de Africa Cup te kiezen en zo deze zaak naar zich toe wil trekken. We hopen dat hij de juiste keuze maakt voor zichzelf."

Kameroen hoopt alleszins dat de speler voor hen kiest en actief zal zijn op de Africa Cup. Maar vooralsnog is er geen officiële reactie van de Kameroense bond. Matip zal alleszins snel moeten beslissen, want de Africa Cup start al binnen twee weken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties