Houben: “Doel is nog altijd play-off 1”

Wouter Laeremans
| 19 reacties
Houben: “Doel is nog altijd play-off 1”
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De sportieve malaise bij Racing Genk is nog niet voorbij. Onder de nieuwe coach, Frank Vercauteren, konden de Limburgers nog niet winnen. Toch panikeert de voorzitter niet: “We zullen er alles aan doen om veel beter te doen in 2010.”

Genk verloor op Germinal Beerschot en tegen de buren uit Sint-Truiden kwamen de troepen van Vercauteren niet verder dan een scoreloos gelijkspel. “Scoren blijft een probleem en we willen dat oplossen door gerichte aankopen te doen op de transfermarkt. We zijn bijna rond met Yeboah, een spits, en we verwachten dat hij extra aanvalskracht kan brengen”, vertelt voorzitter Herbert Houben aan Sporza.

 

De club heeft nog alle vertrouwen in trainer Vercauteren, ook al boekte hij nog geen overwinning. “Ik hoor van de sportieve staf dat het spelbeeld verbeterd is. Natuurlijk verwachten we van elke trainer dat hij wint, maar Frank doet het goed bij ons op dit ogenblik.”

 

“We hebben voor twee miljoen euro geïnvesteerd in deze ploeg, dus daar kan het niet aan liggen. Deze zomer hebben we ook een serieus bod gedaan op Vleminckx, maar NEC kon veel meer op tafel leggen. Daar moet je je dan bij neerleggen. Nu blijven we ook zoeken naar versterkingen, maar we gaan niet wild en onbezonnen te keer gaan op de transfermarkt.”

 

Genk staat momenteel elfde in de stand, maar de voorzitter stuurt de vooropgestelde doelen niet bij. “De bedoeling is nog altijd om de play-offs met de eerste zes te halen. Lukt dat niet, dan moeten we de play-offs II winnen en via testmatchen Europees voetbal afdwingen.

                                                                            

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties