Interview Jonckheere: "Collectief en sfeer is beter"

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Jonckheere: "Collectief en sfeer is beter"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge-voorzitter Pol Jonckheere glunderde woensdagavond. De spelers hadden hem met een 1-4-overwinning in de West-Vlaamse derby tegen Kortrijk een schitterend eindejaarscadeau bezorgd.

Jonckheere wachtte in de catacomben van het Guldensporenstadion zijn spelers op. Eén voor één kregen ze een gemeend schouderklopje en Nieuwjaarswensen.

 

“We hebben als collectief een heel sterke prestatie neergezet”, aldus de West-Vlaming. “We hebben getoond dat we een zeer brede kern hebben en dat de spelers goed omgaan met het rotatiesysteem van de trainer.”


Technisch sterk

 

“Alle doelpunten waren vanavond klasse, maar het derde (een-twee Kouemaha-Dirar, nvdr.) was er eentje om in te lijsten. Met deze jonge ploeg kunnen we technisch sterk uit de hoek komen en mooie combinaties op de mat leggen. Zowel in Europa als in de Belgische competitie en nationale beker hebben we goed voetbal gebracht.”

 

Met Ryan Donk, Ivan Perisic, Carl Hoefkens en Kouemaha stonden de vier Brugse aanwinsten tussen de lijnen. “Dat is een groot verschil met vorig seizoen. De spelers waren onmiddelijk inzetbaar en hebben een sterke eerste ronde achter de rug.”

 

“Maar heel de ploeg staat er. Het collectief en de sfeer is heel goed. Dat is een verschil met vorig seizoen. En ook de wissels verzwakken de ploeg niet. Iemand als Gerjan De Mets toont vanavond dat hij belangrijk is voor het team.”


Titel

 

De supporters dromen ondertussen opnieuw van de titel. “We staan in een goede uitgangspositie, maar we moeten match per match bekijken en niet beginnen dromen. Met deze inzet zullen we zeker nog een mooie tweede seizoenshelft tegemoet gaan.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties