Slechte generale Angola, Noord-Korea schijnt

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Slechte generale Angola, Noord-Korea schijnt

Vanaf 10 januari start in Angola de Afrikaanse beker voor landenteams. Thuisland Angola bereidt zich volop voor, maar dat verloopt niet zoals verhoopt.

De meeste gastlanden presteren traditiegetrouw sterk op The African Cup of Nations. In maar liefst 11 edities wist het organiserende land de beker in de lucht te steken. In 1962 en 1970 lukten zelfs nietige voetballanden als Ethiopië en Soedan dit huzarenstukje.

De laatste gastwinnaar was Egypte dat in 2006 als organiserend land de finale won. In 2008 was Egypte opnieuw de beste door in de finale te Ghana met 1-0 van Kameroen te winnen.

Volgende maand hoopt gastland Angola de traditie verder te zetten, maar dan zal het toch beter moeten gaan presteren. Vandaag verloor Angola in een vriendschappelijke wedstrijd met 0-1 van Estland. Saag scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd in de 79ste minuut.

Noord-Korea, de vreemste vogel aanwezig op het WK volgend jaar in Zuid-Afrika, laat ondertussen van zich spreken. Het won deze avond met 0-1 van Qatar dankzij een doelpunt van Choe. Enkele dagen geleden was het ook al met 1-0 te sterk voor Mali, dat straks aanwezig is op de Africa Cup. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties