FA Cup: Leeds stunt bij Man Utd

Wouter Laeremans
| 6 reacties

Manchester United is uitgeschakeld in de Engelse FA Cup. Derdeklasser Leeds snoepte de kwalificatie weg op Old Trafford na een vroege goal van aanvaller Jermaine Beckford.

Bezoeker Jonathan Hawson verstuurde een geweldige bal van 45 meter op goalgetter Jermaine Beckford. De 26-jarige aanvaller was sneller op de bal dan Wes Brown en zette doelman Kuszczak op het verkeerde been: 0-1.

De Mancunians vielen aan met man en macht, maar kenden geen geluk in de afwerking. Wayne Rooney kon alleen op Ankergren af en mikte naar de eerste paal, maar een Leedsverdediger verhinderde met een ultieme tackle de 1-1.

Ook in de tweede helft ging Manchester United uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de beste doelkansen vielen nog aan de overkant.

Weer Beckford kreeg 12 minuten voor tijd de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. De Engelsman draaide goed weg en schoot. Zijn poging scheerde rakelings langs de verste paal.

De Schotse invaller Snodgrass was ook dichtbij de beslissende treffer. Zijn vrije trap spatte uiteen op de kruising.

Diep in blessuretijd leek de gelijkmaker eindelijk in de maak. De Deense doelman Ankergren stopte een kanonskogel van Wayne Rooney en ook Fabio kreeg de bal niet over de lijn. Scheidsrechter Foy floot af en Manchester mag de FA Cup weer vergeten dit jaar.