Angola klaar voor Africa Cup

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Angola klaar voor Africa Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Angola is klaar voor de Africa Cup die zondagavond wordt afgetrapt met de openingswedstrijd tussen het gastland en outsider Mali.

Angola wordt het eerste Portugees sprekende land uit Afrika dat de landenbeker zal organiseren. Woensdagavond arriveerde de president van de Afrikaanse bond, de Kameroener Issa Hayatou, in de Angolese hoofdstad Luanda.

Vanaf de luchthaven reed de delegatie richting het centrum van de Angolese voetbalbond. Overal langs de straten stonden Angolezen te wuiven of met vlaggen te zwaaien. De 27ste Afrikaanse landenbeker moet een feest worden. Angola heeft alles tot in de puntjes geregeld. Het land is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor.

De vele journalisten staan te popelen voor de aftrap zondagavond om 20u. Dan speelt gastland Angola meteen een zeer belangrijke en cruciale wedstrijd tegen Mali.

Alles staat in het teken van de aankomende Africa Cup: de politiek, media en economie worden even naar de achtergrond verdrongen, want het grootste feest in jaren komt eraan voor Angola.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties