FA Cup: geen verrassingen

In de 16de finales van de Schotse FA Cup vielen er vanmiddag geen verrassingen te noteren. Hibs won met 3-0 van Junior League-club Irvine Meadow.

Het was een speciale dag voor Junior Football in Schotland vandaag, dat kon u al lezen in een ander artikel op Voetbalkrant.com. Met Irvine Meadow bereikte voor het eerst in de geschiedenis een team uit het Junior League Football (vlg met provinciaal voetbal bij ons) de vierde ronde van de Schotse FA Cup.

Irvine speelde een verdienstelijke wedstrijd, want het hield meer dan een halfuur stand. Pas in de 32ste minuut scoorde Riordan de openingstreffer voor Hibs. Zemmama verdubbelde de score vlak voor de pauze. In de tweede helft zette Hanlon op het uur de eindstand op het bord. Ivrine uitgeschakeld, maar wel na een meer dan verdienstelijke partij.

In een duel tussen twee teams uit de Premier League won Aberdeen met 2-0 van Hearts.