Kortrijk geschandaliseerd door berichtgeving

De Nijs Michael
| 17 reacties
Kortrijk geschandaliseerd door berichtgeving
Foto: © SC

KV Kortrijk reageert verbolgen op de berichtgeving die afgelopen vrijdag in Het Nieuwsblad verscheen. De krant meende te weten dat de goede prestaties van de West-Vlamingen zorgden voor financiële problemen door de vele winstpremies.

"Het bestuur van KV Kortrijk is geschandaliseerd door de berichtgeving die vrijdag 8 januari in de krant Het Nieuwsblad is verschenen", reageert Kortrijk op zijn website. "Na de overname van KV Kortrijk in 2001 bouwde het bestuur een reputatie op van budgettaire rechtlijnigheid gekoppeld aan een gestage sportieve groei. Onze gezonde balansstructuur dient daartoe als onomstotelijk bewijs. Die reputatie laten we op geen enkele wijze te grabbel gooien."

"KV Kortrijk investeerde in het tussenseizoen een aanzienlijk bedrag in het stadion, eigendom van de stad", zet KVK de puntjes op de i. "KV Kortrijk besliste deze werken, die het stadspatrimonium opwaarderen, ZELF te betalen. Wel werd de vraag gesteld aan de stad of die investering kon worden overbrugd zodat KV Kortrijk, zoals iedere onderneming, die investering in de tijd kon spreiden. Daarvoor werden ook de nodige borgen afgegeven. Die vraag werd reeds bij de stad ingeleid op 4 september en kan dus op geen enkele manier gelinkt worden aan de sportieve resultaten van KV Kortrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties