PSV stoot door in de beker

Hannes De Meyer

PSV heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-Beker ten koste van Heerenveen. De wedstrijd eindigde op 1-3. Bij Heerenveen viel Brian Vandenbussche geblesseerd uit. Timmy Simons mocht nog eens aan de wedstrijd beginnen.

PSV was voortdurend baas en gaf Heerenveen nooit de kans om in de wedstrijd te komen. Vooral een gretige Ibrahim Afellay maakte indruk.

In de 26ste minuut kwam PSV op voorsprong via Balazs Dzsudzsak. Na voorbereidend werk van Danny Koevermans liet de Hongaar Brian Vandenbussche kansloos.

Na de goal nam PSV zonder groots te spelen het heft nog wat steviger in handen. Het drong Heerenveen terug op eigen helft, maar slaagde er niet in het overwicht in kansen uit te drukken.
De Friezen kregen in de hele eerste helft welgeteld één mogelijkheid via Michal Papadopulos.

In de tweede helft kwamen er meer kansen voor de Eindhovenaars. Rond het uur kon PSV zijn zijn voorsprong verdubbelen. Na een mooi aangesneden voorzet van Afelellay kon Danko Lazovic er 0-2 van maken.

De wedstrijd leek gespeeld, tot invaller Gerald Sibon tien minuten voor tijd met een prachtig schot voor de aansluitingstreffer zorgde.

Maar verder kwamen de Friezen niet. Integendeel, het was Nordin Amrabat die er in de blessuretijd 1-3 van maakte.

In de kwartfinale van de beker neemt PSV het op tegen Feyenoord.